Oogst Goudsmeden

Bevlogen vakvrouwen

Wij zijn Ellen Philippen en Lotte Porrio, de goudsmeden achter Oogst. In onze winkel in het hart van de Amsterdamse Jordaan creëren wij handgemaakte sieraden in collecties en unieke stukken op maat.
Voordat we in 2008 begonnen met de Oogst collecties, hebben we allebei in verschillende ateliers gewerkt om ervaring op te doen in het vak en onze eigen stijl te ontwikkelen. Zo hebben we samen ruim 40 jaar ervaring als ontwerpers en goudsmeden.

In 2014 is Nathalie Bogers als goudsmid part time in het atelier aan het werk gegaan en in 2016 is Amber Buhrs gestart met ons part time te ondersteunen in alle dagelijkse klusjes; nu is ons Oogst team compleet.

Een eerbetoon aan onze fascinaties

Alles wat groeit en bloeit; daar begint de inspiratie van Oogst. Maar ook de onverwachte, verrassende details die we overal ontdekken, verwerken we in onze sieraden. Van het authentieke kant uit de Passementerie winkel van Lotte’s oudtante en de eikeldopjes uit het Amsterdamse bos, tot de vormtaal van de Wiener Werkstätte, de laatste collectie van Dries van Noten en de Bloemenkabinetten in het Rijksmuseum. Je vindt het allemaal terug bij Oogst.

Elegant met een tikje nostalgie

In onze sieraden combineren we natuurlijke vormen met strakke lijnen, verschillende edelstenen en sierlijke handgravures. En we experimenteren graag met ambachtelijke technieken en moderne toepassingen; zo creëren we voor ieder stuk een verrassend spel van vorm, kleur en materiaal.
Daarnaast toveren we met veel plezier gekoesterde erfstukken om tot moderne klassiekers die precies bij jouw stijl en persoonlijkheid passen, en maken we unieke geboortesieraden om de nieuwste familie-uitbreiding mee te vieren. De liefde van Oogst zit ‘m in de details.

Moderne klassiekers sinds 2008

Onze jaarlijkse, nieuwe Oogst is een serie rondom een specifieke inspiratiebron, zoals de sprookjes van de Gebroeders Grimm, een Rariteitenkabinet of de authentieke Japanse schatten uit het Sieboldhuis. En aangezien onze inspiratie nooit stopt, voegen we het hele jaar door nieuwe stukken toe aan onze collectie. Het grafische handschrift van Lotte en de florale & elegante creaties van Ellen; samen maken we Oogst.

Ambacht en vakmanschap

In ons prachtige pand aan de 2e Tuindwarsstraat combineren we ons atelier met een winkel. Op die manier willen we ons ambacht en vakmanschap laten zien op de plek waar onze sieraden hun nieuwe eigenaar ontmoeten. Maatwerk is onze specialiteit; met veel liefde maken we een persoonlijk ontwerp en creëren we jouw uiteindelijke Oogst sieraad in het atelier. We werken met gerecycled goud en conflictvrije diamanten. Je kunt natuurlijk ook je eigen oude goud of edelstenen meenemen naar de winkel.

Ben je op zoek naar een edelsmid in Amsterdam die bijzondere handgemaakte sieraden vervaardigd? Graag maken we tijd voor je vrij om je te adviseren over een nieuwe aankoop of om jouw wensen voor een origineel Oogst ontwerp te bespreken.

www.oogst-sieraden.nl